Raz spróbowałem tej sałatki z krewetkami w przytulnej włoskiej restauracji. Muszę powiedzieć, że od tego czasu minęło wiele lat, ale nadal nie mogę zapomnieć o jego pysznym smaku. Spróbujmy zrobić to niesamowite danie w domu!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Krewetki opłucz wrzącą wodą, ostudź i obierz.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Cykorię radicchio posiekaj w cienkie paski.
Opłucz rukolę, strząśnij i połóż do wyschnięcia na ręczniku.
Wymieszaj rukolę, krewetki, cykorię i płatki migdałów.
Dodaj zmielony pieprz, sól, oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj.
Ułóż sałatkę na talerzu, udekoruj wachlarzem awokado i posyp sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy