Tofu to nie tylko zamiennik mięsa i białka dla wegetarian. Jest to doskonały samodzielny produkt, który jest stale używany w kuchni azjatyckiej, a coraz częściej w kuchni europejskiej. Dziś proponuję dodać trochę smażonego tofu do sałatki z tuńczykiem.
Składniki
- rukola - 120 g
- tuńczyk - 1 Bank
- pomidory koktajlowe - 150 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Tofu - 150 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sos sojowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój Tofu w kostkę, zwiń w przyprawy i podsmaż ze wszystkich stron na oliwie z oliwek.
Na samym końcu dopraw tofu sosem sojowym.
Pokrój cebulę w pióra, a wiśnie na połówki. Podziel tuńczyka na duże kawałki.
Pięknie ułóż wszystkie składniki na rukoli i w razie potrzeby dopraw i skrop olejem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy