sałatki 22.01.2022

Sałatka z tuńczykiem i tofu

15 min
2 porcje
Sałatka z tuńczykiem i tofu
Daniel Vincek, stock.adobe.com
0

Tofu to nie tylko zamiennik mięsa i białka dla wegetarian. Jest to doskonały samodzielny produkt, który jest stale używany w kuchni azjatyckiej, a coraz częściej w kuchni europejskiej. Dziś proponuję dodać trochę smażonego tofu do sałatki z tuńczykiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój Tofu w kostkę, zwiń w przyprawy i podsmaż ze wszystkich stron na oliwie z oliwek.

Na samym końcu dopraw tofu sosem sojowym.

Pokrój cebulę w pióra, a wiśnie na połówki. Podziel tuńczyka na duże kawałki.

Pięknie ułóż wszystkie składniki na rukoli i w razie potrzeby dopraw i skrop olejem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy