Oczywiście nie wszystkie grzyby należy jeść na surowo, ale z pieczarkami jest to całkiem możliwe. Najważniejsze jest, aby upewnić się, że są świeże, dokładnie oczyścić z brudu i w razie potrzeby usunąć skórę z czapek. A potem pozostaje tylko dodać świeże warzywa!
Składniki
- Grzyby (pieczarki) – 180 g
- Mieszanka sałatek - 200 g
- brokuły - 200 g
- papryka - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- suszone pomidory - 100 g
- oliwa z oliwek - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż brokuły na małe różyczki i pokrój grzyby na talerze.
Pokrój marchewki w plasterki, a paprykę w duże plasterki.
Dodaj mieszankę sałatkową i suszone pomidory.
Dopraw sałatkę oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy