Ciekawa odmiana popularnej sałatki "grzybowa Polana". Tym razem główną rolę odegrały pomidory koktajlowe. W tym przepisie nie musisz odwracać sałatki, więc od razu ułóż wszystko we właściwej kolejności. Pomidory po prostu ułóż na wierzchu.
Składniki
- pieczarki - 200 g
- pomidory koktajlowe - 4 kawałki
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- marchew (gotowane) – 1 rzecz
- ser topiony - 2 kawałki
- Zieleń (Dowolna) – 10 g
- Olej roślinny - 2 art.
- majonez - 80 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pieczarki i zioła.
Zetrzyj ser, obrane jajka i marchewkę.
Rozgrzej olej na patelni, włóż pieczarki i smaż do miękkości. Sól i pieprz.
Ułóż pieczarki i marchewki warstwami na talerzu.
Na wierzch dodaj jajka, posyp solą, pieprzem i posmaruj majonezem.
Wymieszaj ser z pozostałym majonezem, ułóż w następnej warstwie, posmaruj wierzch boków.
Przekrój pomidory koktajlowe na pół i ułóż na sałatce.
Wokół pomidorów posyp posiekanymi ziołami. Włóż sałatkę do lodówki na kilka godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy