Mam w magazynie wiele ciekawych przepisów na wątróbkę drobiową. Ten na przykład gotuję częściej w ten sposób, ale na świątecznym stole będzie również odpowiedni. Spróbuj ugotować go tuż przed podaniem, ponieważ grzanki szybko się namoczą.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 400 g
 - boczek - 150 g
 - sałata - 200 g
 - biały chleb - 100 g
 - czarny chleb - 100 g
 - musztarda Dijon - 1 art.
 - Olej roślinny - 3 art.
 - mielony czarny pieprz - do smaku
 - Sol - do smaku
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój boczek na cienkie plasterki, rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Opłucz wątróbkę drobiową i osusz ręcznikami papierowymi.
Smaż wątrobę do miękkości na rozgrzanej patelni z olejem.
Pokrój czarno-biały chleb w kostkę.
Wysusz chleb na patelni lub użyj piekarnika.
Połącz liście sałaty, bekon, wątróbkę drobiową i grzanki.
Sól, pieprz, dodaj musztardę Dijon i delikatnie wymieszaj.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy