W przypadku tego przepisu radzę użyć rozdrabniacza do marchwi i kapusty. Ze względu na to, że tuńczyk w puszce jest bardzo delikatny, warzywa należy pokroić tak cienko, jak to możliwe. I najwygodniej jest to zrobić za pomocą rozdrabniania.
Składniki
- tuńczyk - 2 banki
- kapusta - 150 g
- czerwona kapusta - 150 g
- Mieszanka sałatek - 60 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj kapustę i marchewkę.
Pokrój cebulę i pomidory w cienkie pierścienie.
Ładnie ułóż mieszankę sałatkową i wszystkie warzywa, a na wierzchu tuńczyka.
Dopraw sałatkę i polej oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy