Jeśli lubisz koreańskie marchewki, radzę spróbować tej sałatki z warzywami i grzybami w tym samym stylu. Musi mieć czas na zaparzenie, ale wynik w pełni uzasadnia całe oczekiwanie! W przepisie dowiesz się więcej o tym, co i jak robić.
Składniki
- Grzyby - 200 g
- papryka - 200 g
- cebula fioletowa - 200 g
- fasolka szparagowa - 200 g
- kapusta pekińska - 200 g
- Sezam - 2 art.
- Zieleń - 0.5 pęczek
- Chili - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- oliwa z oliwek - 60 ml
- ocet - 20 ml
- przyprawy i przyprawy (dla koreańskiej marchewki) – 2 łyżeczka
- cukier - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby w cienkie paski i smaż dosłownie przez kilka minut.
Spawaj fasolkę szparagową przez 2-3 minuty.
Posiekaj cebulę, kapustę pekińską i paprykę i wszystko wymieszaj.
Dodaj posiekane chili, zmiażdżony czosnek, zioła i sezam.
Rozgrzej olej i dodaj do niego cukier, ocet i przyprawy.
Napełnij warzywa grzybami i pozostaw na kilka godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy