Łatwym i korzystnym sposobem na uczynienie klasycznego Oliviera z kiełbasą nieco lżejszym i świeższym jest dodanie tam świeżych ogórków. Radzę wybrać elastyczne i chrupiące owoce, aby uzyskać przyjemną konsystencję gotowej sałatki.
Składniki
- kiełbasa - 300 g
- ogórki - 2-3 kawałki
- jaja kurze - 4 kawałki
- zielony groszek - 150 g
- marchew - 2 kawałki
- ziemniaki - 3 kawałki
- szczypiorek - 4 pióra
- majonez - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka, marchewki i ziemniaki do miękkości. Pozwól im ostygnąć i obierz.
Pokrój wszystkie składniki w tę samą kostkę, posiekaj zieloną cebulę i dodaj groszek.
Dopraw Oliviera majonezem do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy