Sekret tej sałatki z kraba tkwi w krojeniu. Ogórki i wszystkie inne składniki należy pokroić w tę samą małą kostkę, jak na Tatarze. Ponadto pożądane jest, aby kawałki pokrywały się wielkością z ziarnami kukurydzy.
Składniki
- paluszki krabowe - 350 g
- ogórki - 3 kawałki
- kukurydza - 1 Bank
- seler - 2 stem
- jaja kurze - 3 kawałki
- majonez - 2 art.
- śmietana - 2 art.
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka do miękkości i drobno posiekaj wszystkie składniki.
Odcedź płyn z kukurydzy, pozwól mu trochę wyschnąć i dodaj do sałatki.
Do dressingu wymieszaj śmietanę z majonezem i zmiażdżonym czosnkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy