sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem"oryginalny"

40 min
8 porcji
Śledź pod futrem
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Chcesz, aby Twoje ulubione danie było jeszcze bardziej apetyczne? Przygotuj ten oryginalny śledź pod futrem z wędzoną i soloną rybą. Przepis spodoba się tym, którzy nie lubią wybierać. Pamiętaj, że z takiej ilości śledzia okazuje się dwa razy więcej sałaty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz, wypatrosz i drobno posiekaj oba rodzaje śledzia.

Zetrzyj jajka i gotowane warzywa, posiekaj cebulę nożem.

Wędzone i solone śledzie wymieszać i ułożyć na szerokim talerzu. Dodaj cebulę i marchewkę warstwami. Sól, pieprz, posmaruj majonezem.

Ułóż ziemniaki i część buraków. Sól i pieprz ponownie.

Rozłóż warstwę jajek zmieszanych z majonezem. Na wierzch dodaj pozostałe buraki.

Udekoruj sałatkę kruszonką żółtka i natką pietruszki. Pozostaw na 1,5 godziny w lodówce przed podaniem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy