sałatki 22.01.2022

warzywa po koreańsku

15 min
4 porcje
Warzywa po koreańsku
Anzhela, stock.adobe.com
0

Często robię tę sałatkę latem. Jest lekki, smaczny i piękny. Ponadto jest doskonale przechowywany w lodówce. Możesz gotować dużo na raz, a tym samym rozwiązać problem z sałatką na kilka dni. Dostosuj ilość ostrej papryki do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażany w małe kostki i gotuj przez 3 minuty w osolonej wodzie.

Włożyć do durszlaka i odstawić do szklanki cały płyn.

Paprykę, cebulę obrać i pokroić.

Połącz bakłażana, koreańską marchewkę, paprykę, cebulę i czosnek przepuszczony przez prasę.

Dodaj sezam, olej, ocet, sól, cukier i czerwoną paprykę.

Delikatnie wymieszaj i wstaw do lodówki na 5-6 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy