Główną cechą takiej sałatki jest jej spektakularna prezentacja. Możesz przygotować danie nawet na świąteczny stół lub na romantyczną randkę. W przeciwnym razie jest to zwykła sałatka ze świeżymi warzywami i konserwami rybnymi.
Składniki
- jaja kurze - 2 kawałki
- sałata - 2 liścia
- konserwy rybne - 2 banki
- papryka (różne kolory) – 200 g
- marchew - 1 rzecz
- ogórki - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- oliwki - 1 garść
- rozmaryn - 2 gałązki
- tymianek - 2 gałązki
- ocet balsamiczny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka do miękkości i przekrój na pół.
Pokrój wszystkie warzywa w cienkie paski i ładnie ułóż sałatkę.
Udekoruj pachnącymi gałązkami rozmarynu i tymianku i polej balsamikiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy