sałatki 22.01.2022

sałatka warzywna z wieprzowiną i funchozą

20 min
5 porcji
Sałatka warzywna z wieprzowiną i funchozą
zhinna, stock.adobe.com
0

Azjaci często robią sałatki z funchozy. Można go mieszać z warzywami, mięsem, owocami morza lub konserwami. Spróbujmy ugotować takie danie. Wszystkie warzywa z wyjątkiem fasoli są używane na surowo. W razie potrzeby można je trochę ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą i przykryj przez 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka i pozostaw do szklanki cały płyn.

Pokrój wieprzowinę, paprykę i zieloną fasolkę.

Podziel brokuły na małe różyczki. Pokrój za duży.

Fasolkę szparagową lekko zrumienić na rozgrzanej patelni z olejem.

Połącz funchozę, wieprzowinę, brokuły, zieloną fasolkę i paprykę.

Osobno wymieszaj sos sojowy, sok z cytryny, mielony imbir, sól, pozostały olej i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wlej sos do sałatki, wymieszaj i odłóż na bok na 30 minut.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy