Truskawki są coraz częściej spotykane w zwykłych sałatkach mięsnych i warzywnych. Ten przepis z kurczakiem i fetą nie był wyjątkiem. Radzę podawać danie na bujnej poduszce zieleni lub na pita – w stylu meksykańskim.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy (dla kurczaka) – 1 łyżeczka
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- truskawka - 150 g
- feta - 150 g
- sałata - 0.5 pęczek
- pietruszka - 0.5 pęczek
- jogurt - 3 art.
- musztarda Dijon - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka na kawałki, dopraw i smaż do miękkości.
Posiekaj sałatę i warzywa, pokrój truskawki na kilka kawałków.
Posiekaj fioletową cebulę i pokrój fetę w kostkę.
Wymieszaj musztardę i jogurt do sosu i podawaj sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy