Złap piękną, pyszną i elegancką sałatkę na domowe przyjęcia i bufet! Po pierwsze, jest to niezwykłe połączenie dyni z pieczarkami i sosem jagodowym. Po drugie, jest to bardzo spektakularna prezentacja przy minimalnym wysiłku.
Składniki
- Grzyby (marynowane) – 150 g
- Dynia - 150 g
- rukola - 2 garści
- truskawka - 4 kawałki
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- sok z cytryny - 2 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój dynię i włóż do piekarnika na 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Pokrój grzyby na talerze i ułóż je z dynią na liściach rukoli.
Zmiel truskawki blenderem i dodaj przyprawy i sok z cytryny z masłem.
Polej sałatkę w szklankach sosem truskawkowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy