Połączenie gruszki z kapustą jest bardzo niezwykłe i niezbyt powszechne. Ale zapewniam cię, że taka sałatka z pewnością stanie się jednym z ulubionych rodzinnych. Radzę gotować go z czerwoną kapustą, ponieważ jest o wiele jaśniejszy i bardziej interesujący. W razie potrzeby udekoruj danie ziołami lub jagodami.
Składniki
- czerwona kapusta - 200 g
 - Gruszka - 2 kawałki
 - seler - 1 łodyga
 - oliwa z oliwek - 1 art.
 - Sezam - 1 art.
 - sól - 1 szczypta
 - gałka muszkatołowa - 1 szczypta
 - mielony imbir - 1 szczypta
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój gruszkę w cienkie paski i posiekaj kapustę. Posiekaj seler losowo.
Lekko zetrzyj kapustę rękami z solą, aby uzyskać miękkość.
Połącz wszystkie składniki i dopraw sałatkę oliwą z oliwek z gałką muszkatołową i imbirem.
Posyp sezamem przed podaniem.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy