Ryba zawsze świetnie komponuje się ze świeżymi pomidorami. Dlaczego więc nie dodać ich również do śledzia pod futrem? Z własnego doświadczenia mogę cię zapewnić-jest niesamowicie smaczny. Na naszym stole taka sałatka nie pozostaje długo!
Składniki
- śledź (małosolna) – 1 rzecz
 - Burak (gotowane) – 200 g
 - ziemniaki (gotowany) – 200 g
 - jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
 - pomidory - 200 g
 - ser topiony - 60 g
 - cebula - 1 rzecz
 - majonez - 200 ml
 - Zieleń (do dekoracji) – 3 gałązki
 - mielony czarny pieprz - do smaku
 - sól - do smaku
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki.
Zetrzyj jajka, ser i gotowane warzywa. Posiekaj cebulę, zioła i pomidory nożem.
Ułóż śledzie, cebulę i ziemniaki warstwami na talerzu. Dodaj pieprz, sól i obficie posmaruj majonezem.
Ułóż jajka i buraki na wierzchu. Sól i pieprz każdą warstwę.
Ułóż grube kawałki pomidorów po bokach. Na wierzch dodaj ser, majonez i zioła.
Włóż sałatkę do lodówki na 2 godziny, aby wszystkie składniki się namoczyły.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy