Ta prosta sałatka przypomina tradycyjne niemieckie przystawki z ziemniakami. Ale w Niemczech częściej dodaje się do niego kiełbaski lub mięso, a ja proponuję eksperymentować z niskokalorycznym tuńczykiem. A kilka jaj przepiórczych całkowicie pokryje normę białka.
Składniki
- młode ziemniaki - 250 g
 - jaja przepiórcze - 6 sztuk
 - tuńczyk - 2 banki
 - szczypiorek - 0.5 pęczek
 - mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
 - sól - 0.5 łyżeczka
 - oliwa z oliwek - 2 art.
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki do miękkości i grubo posiekaj.
Osobno ugotuj jajka przepiórcze na twardo i pokrój na pół.
Dodaj tuńczyka rozgniecionego widelcem i dopraw danie.
Skrop oliwą z oliwek i posyp posiekaną zieloną cebulą.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy