Ta prosta sałatka przypomina tradycyjne niemieckie przystawki z ziemniakami. Ale w Niemczech częściej dodaje się do niego kiełbaski lub mięso, a ja proponuję eksperymentować z niskokalorycznym tuńczykiem. A kilka jaj przepiórczych całkowicie pokryje normę białka.
Składniki
- młode ziemniaki - 250 g
- jaja przepiórcze - 6 sztuk
- tuńczyk - 2 banki
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- sól - 0.5 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki do miękkości i grubo posiekaj.
Osobno ugotuj jajka przepiórcze na twardo i pokrój na pół.
Dodaj tuńczyka rozgniecionego widelcem i dopraw danie.
Skrop oliwą z oliwek i posyp posiekaną zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy