Mam w magazynie wiele odmian sałatki Olivier, a taki przepis z tuńczykiem słusznie byłby jednym z najbardziej oryginalnych. Co więcej, możesz wziąć tuńczyka we własnym soku lub w oleju – w zależności od tego, czy chcesz mniej kalorii, czy delikatniejszy smak.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 200 g
- ziemniaki - 150 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- jabłka - 100 g
- zielony groszek - 100 g
- marchew - 150 g
- ogórki kiszone - 150 g
- majonez (chudy) – 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki, marchewkę i jajka. Pozwól im ostygnąć.
Pokrój składniki Oliviera w kostkę. Rozbij tuńczyka widelcem.
Dodaj groszek do sałatki i dopraw chudym majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy