Główną zasadą każdej sałatki jest to, że składniki powinny być dobrze połączone. W tym przepisie jest wykonany w stu procentach. Aby smak był bardziej wyrazisty, dodaję sok z limonki. Można go zastąpić sokiem z cytryny, octem lub całkowicie wykluczyć.
Składniki
- czerwona fasola (puszka) – 240 g
- papryka (inny kolor) – 3 kawałki
- szczypiorek - 3 stem
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- sok z limonki - 1 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj zieloną cebulę i obraną paprykę.
Spłucz fasolę w puszkach pod bieżącą wodą.
Osobno wymieszaj olej i sok z limonki.
Połącz fasolę, paprykę i zieloną cebulę.
Sól i dopraw sałatkę olejem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy