W przypadku tego przepisu bardzo przydatne będą Noże do kształtowania składników. Zrób piękne róże z rzodkiewki, a ogórek można pokroić w plasterki, a nawet zetrzeć na koreańskiej tarce do woli. A teraz najprostsza sałatka z tuńczykiem bawi się nowymi kolorami.
Składniki
- tuńczyk - 2 banki
- sałata - 1 pęczek
- ogórki - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- rzodkiewka - 6 sztuk
- szczypiorek - 2 pióra
- cytryna - 0.5 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 0.5 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pięknie pokrój ogórki, rzodkiewki i fioletową cebulę.
Połóż warzywa i tuńczyka na liściach sałaty.
Skrop sałatkę oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dopraw i udekoruj zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy