sałatki 22.01.2022

Sałatka "Śledź pod futrem" na Nowy Rok

35 min
6 porcji
Sałatka
smile23, stock.adobe.com
0

A teraz nadszedł długo oczekiwany czas wakacji. Za oknem krąży śnieżyca, w domu zapach choinki i mandarynek. Czas przygotować śledzie pod futrem na Nowy Rok. Dziś ta sałatka powinna być ozdobiona w specjalny sposób. Możesz narysować choinkę, zegar lub zabawki - cokolwiek chcesz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, wypatroszyć i drobno posiekać.

Posiekaj cebulę i koperek nożem, zetrzyj gotowane warzywa, ser i jajka. Ser, trochę buraków, marchwi i koperku do dekoracji.

Na szerokim talerzu ułóż sałatkę warstwami. Najpierw ułóż śledzie, dodaj kolendrę, pieprz i warstwę cebuli.

Następnie ułóż ziemniaki. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.

Dodaj koperek, jajka, marchewkę i buraki warstwami. Obficie posmaruj majonezem i spłaszcz widelcem.

Udekoruj sałatkę serem, kawałkami warzyw i koperkiem, narysuj świąteczne wzory majonezem. Wstaw naczynie do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy