sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozy, marynowanej cebuli i dwóch rodzajów papryki

15 min
5 porcji
Sałatka z funchozy, marynowanej cebuli i dwóch rodzajów papryki
norikko, stock.adobe.com
0

Funchoza można teraz często zobaczyć na półkach supermarketów. Ale co z tego ugotować? W rzeczywistości istnieje wiele opcji. Proponuję prosty przepis na przepyszną sałatkę. Takie danie jest popularne w Chinach, Japonii, Korei i Tajlandii.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść funchozę na patelni, zalej wrzącą wodą i przykryj na 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka i pozostaw do szklanki cały płyn.

Posiekaj warzywa, obraną cebulę i oba rodzaje papryki.

Wymieszaj cebulę osobno z octem ryżowym.

Połącz funchozę, zioła, marynowaną cebulę, bułgarską i ostrą paprykę.

Osobno wymieszaj sosy sojowe i rybne, sól, mielony pieprz, olej roślinny.

Wlej sos do sałatki, wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy