Tradycyjna zupa grochowa jest przygotowywana na aromatycznym bulionie z wędzonym mięsem lub mięsem. Ale co z opcją bezmięsną? Chcę podzielić się z wami dobrym codziennym przepisem, a nawet w powolnej kuchence, aby zaoszczędzić czas.
Składniki
- groszek (kłuty) – 150 g
- bulion warzywny - 1.5 L
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- ziemniaki - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wcześniej namocz groszek przez noc.
Pokrój warzywa losowo i włóż do miski wolnowaru.
Dodaj umyty groszek i przyprawy, zalej wszystko bulionem warzywnym i gotuj przez godzinę w trybie zupy.
Zmiel zupę blenderem, aż będzie gładka.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy