Nawet zwykła mieszanka może być zaskoczona. Ten przepis z kaczką z łatwością zachwyci smakoszy. Ale są własne cechy gotowania, które należy wziąć pod uwagę. A potem opowiem o nich bardziej szczegółowo.
Składniki
- Kaczka (filet) – 300 g
- cebula - 400 g
- ogórki kiszone - 500 g
- oliwki - 100 g
- oliwki - 100 g
- sos pomidorowy - 250 g
- wędzone - 400 g
- boczek - 150 g
- bulion mięsny - 3 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i boczek i podsmaż. Dodaj sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
Osobno podsmaż cienko pokrojone ogórki z odrobiną solanki.
Gotuj kaczkę do miękkości.
Losowo pokrój wszystkie pozostałe składniki i wyślij wszystko razem do gotującego się bulionu.
Gotuj mieszankę przez 15-20 minut na średnim ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy