Pewnego dnia w domu zostało trochę koreańskiej marchewki i dodałem ją do barszczu ze względu na eksperyment. Kto by pomyślał, że wyjdzie tak dobrze. A jeszcze więcej pikanterii i niezwykłego pikantnego posmaku nada potrawie kilka garści kiszonej kapusty.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- koreańska marchewka - 100 g
- kapusta kiszona - 250 g
- ziemniaki - 4 kawałki
- Burak - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości.
Zetrzyj buraki, pokrój ziemniaki i wyślij do gotującego się bulionu. Gotuj przez 15 minut.
Opłucz i wyciśnij kiszoną kapustę.
Posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor. Dodaj koncentrat pomidorowy i kiszoną kapustę, wymieszaj i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj koreańską marchewkę i przyprawy, ponownie wymieszaj i wyślij smażenie do bulionu.
Gotuj Barszcz do miękkości i dopraw na koniec.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy