pierwsze dania 28.03.2022

barszcz z kiszoną kapustą i koreańską marchewką

1 godz. 15 min.
4 porcje
Barszcz z kiszoną kapustą i koreańską marchewką
Dmitrii, stock.adobe.com
0

Pewnego dnia w domu zostało trochę koreańskiej marchewki i dodałem ją do barszczu ze względu na eksperyment. Kto by pomyślał, że wyjdzie tak dobrze. A jeszcze więcej pikanterii i niezwykłego pikantnego posmaku nada potrawie kilka garści kiszonej kapusty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości.

Zetrzyj buraki, pokrój ziemniaki i wyślij do gotującego się bulionu. Gotuj przez 15 minut.

Opłucz i wyciśnij kiszoną kapustę.

Posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor. Dodaj koncentrat pomidorowy i kiszoną kapustę, wymieszaj i smaż przez kolejne 5 minut.

Dodaj koreańską marchewkę i przyprawy, ponownie wymieszaj i wyślij smażenie do bulionu.

Gotuj Barszcz do miękkości i dopraw na koniec.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy