Zestaw przypraw, których używasz, jest w stanie przekształcić każdy przepis. Proponuję spróbować Nie najbardziej oczywistego, ale bardzo smacznego i jasnego rozwiązania – barszczu z chmielu-suneli. Gruzińska przyprawa jest szczególnie istotna dla takiego dania!
Składniki
- bulion mięsny - 1.5 L
- ziemniaki - 4 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- kapusta - 250 g
- Burak - 2 kawałki
- papryka - 2 kawałki
- pasta pomidorowa - 1 art.
- chmiel-suneli - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj buraki i marchewkę, posiekaj cebulę i paprykę, pokrój ziemniaki i posiekaj kapustę.
Smaż cebulę przez 2-3 minuty. Dodaj marchewki, buraki i paprykę i smaż przez kolejne 10 minut.
Dodaj pomidora, wymieszaj, wlej trochę bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut.
Zagotuj bulion, dodaj ziemniaki z kapustą i gotuj do miękkości.
Dodaj resztę warzyw i chmielu suneli, wymieszaj i gotuj przez kolejne 5 minut.
Dodaj inne przyprawy i czosnek, ponownie wymieszaj i zdejmij barszcz z ognia.