Jeśli lubisz egzotyczne potrawy, spróbuj zrobić sałatkę z tuńczyka, mango i fioletowej cebuli. Słodki owoc ciekawie łączy się z rybą. Tuńczyk będzie potrzebował lekko solonego. Można go kupić w sklepie lub zrobić samemu.
Składniki
- tuńczyk (małosolny) – 200 g
- Mango (Dojrzałe) – 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Zieleń (Dowolna) – kilka gałązek
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filety z tuńczyka i obrane Mango pokroić w drobną kostkę.
Obierz fioletową cebulę i pokrój w półpierścienie.
Opłucz warzywa, strząśnij z wody i posiekaj.
Połącz cebulę, Mango, filety z tuńczyka i zioła.
Sól, dopraw sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy