Do tego przepisu potrzebujesz nie tylko słodkiej papryki, ale także suchej wędzonej papryki. W połączeniu z grzybami jego aromat po prostu nie pozostawia obojętnym. Możesz podawać sałatkę nawet na świątecznym stole!
Składniki
- Grzyby - 300 g
- papryka - 2 kawałki
- Chili - 2 kawałki
- rukola - 2 garści
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ocet balsamiczny - 2 CZ. l.
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj grzyby i smaż, aż wilgoć wyparuje.
Podobnie grubo posiekaj paprykę i lekko opiekaj, aż będzie miękka.
Wymieszaj rukolę z mieszanką sałatkową i ułóż grzyby z pieprzem na wierzchu.
Dopraw sałatkę, dodaj zmiażdżony czosnek i chili.
Dopraw wszystko oliwą z oliwek z octem balsamicznym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy