pierwsze dania 22.01.2022

rosół z serca kurczaka

1 godz. 0 min.
4 porcje
Rosół z serc kurczaka
ArtCookStudio, stock.adobe.com
0

Bulion z podrobów jest dość specyficznym daniem i nie wszystkie podroby sprawiają, że jest naprawdę dobry. Wyjątkiem jest rosół z serca kurczaka. Będzie umiarkowanie kaloryczny, smaczny, aromatyczny i prawie przezroczysty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i opłucz serca, zalej wodą i gotuj przez około godzinę na średnim ogniu.

Drobno posiekaj cebulę z marchewką i usmaż na oleju roślinnym.

Dodaj smażenie do serc wraz z solą i gotuj przez kolejne 3-5 minut.

Posyp bulion posiekaną zieloną cebulą.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy