Bulion z podrobów jest dość specyficznym daniem i nie wszystkie podroby sprawiają, że jest naprawdę dobry. Wyjątkiem jest rosół z serca kurczaka. Będzie umiarkowanie kaloryczny, smaczny, aromatyczny i prawie przezroczysty.
Składniki
- serca z kurczaka - 800 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- szczypiorek - 2 pióra
- woda - 2 L
- Olej roślinny - 1 art.
- sól - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść i opłucz serca, zalej wodą i gotuj przez około godzinę na średnim ogniu.
Drobno posiekaj cebulę z marchewką i usmaż na oleju roślinnym.
Dodaj smażenie do serc wraz z solą i gotuj przez kolejne 3-5 minut.
Posyp bulion posiekaną zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy