W garnkach można nie tylko upiec mięso lub warzywa, ale także przygotować pełnowartościową zupę. Na przykład taka lekka i dietetyczna zupa jarzynowa z kalafiorem! Aby uzyskać bogaty czerwony kolor, dodaj kilka łyżek koncentratu pomidorowego.
Składniki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- ziemniaki - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- kalafior - 250 g
- pasta pomidorowa - 2 łyżeczka
- bulion warzywny - 600-700 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj i pokrój wszystkie warzywa losowo i natychmiast rozłóż je w doniczkach.
Wymieszaj bulion z koncentratem pomidorowym i przyprawami i polej warzywa.
Tomij zupę w zamkniętych garnkach w piekarniku przez półtorej godziny w temperaturze 90-95 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy