Jeśli lubisz szybkie i proste zupy na bulionie, ale makaron z ryżem już dawno się nudzisz – ta opcja jest dla ciebie. Przepis z groszkiem wymaga nieco więcej czasu, aby go namoczyć i ugotować. Ale wynik jest zdecydowanie tego wart!
Składniki
- groszek (zmiażdżony) – 150 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- liść laurowy - 2 kawałki
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- koperek - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Moczyć groszek przez godzinę, spłukać i włożyć do garnka.
Dodaj tam kurczaka, całą cebulę i marchewkę oraz wszystkie przyprawy do bulionu.
Gotuj godzinę na małym ogniu. Po 40 minutach wyjmij warzywa i lavrushkę.
Posyp bulion posiekanym koperkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy