Ukraiński zielony barszcz nie jest tak popularny jak czerwony, ale nie jest to powód, aby go ignorować. Dzisiaj powiem Ci, jak ugotować go w powolnej kuchence. Co więcej, jest to również dość szybkie, ponieważ szczaw gotuje się niemal natychmiast.
Składniki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- szczaw - 2 pęczek
- ziemniaki - 400 g
- wieprzowina - 350 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- koperek - 1 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wieprzowinę na kawałki i włóż do miski wolnowaru.
Dodaj cebulę, marchewkę i trochę oleju i gotuj przez 12 minut w trybie smażenia.
Drobno posiekane ziemniaki doprawić, zalać wodą i gotować przez 25 minut w trybie zupy.
5 minut przed końcem dodaj przyprawy, posiekany szczaw i koperek.
Osobno ugotuj jajka, aby podać zielony barszcz.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy