pierwsze dania 28.03.2022

zielony barszcz ukraiński w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zielony barszcz ukraiński w powolnej kuchence
Yulia Furman, stock.adobe.com
0

Ukraiński zielony barszcz nie jest tak popularny jak czerwony, ale nie jest to powód, aby go ignorować. Dzisiaj powiem Ci, jak ugotować go w powolnej kuchence. Co więcej, jest to również dość szybkie, ponieważ szczaw gotuje się niemal natychmiast.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę na kawałki i włóż do miski wolnowaru.

Dodaj cebulę, marchewkę i trochę oleju i gotuj przez 12 minut w trybie smażenia.

Drobno posiekane ziemniaki doprawić, zalać wodą i gotować przez 25 minut w trybie zupy.

5 minut przed końcem dodaj przyprawy, posiekany szczaw i koperek.

Osobno ugotuj jajka, aby podać zielony barszcz.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy