Barszcz z kaczką to bardzo niezwykła i interesująca odmiana, jeśli zostało Ci kilka kawałków ptaka. Jestem pewien, że tylko nieliczni próbowali takiego przepisu. Ale zdecydowanie zasługuje na uwagę! Co więcej, na zewnątrz pierwsze danie nie różni się od klasycznego.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz i pokrój kaczkę, zalej wodą, zagotuj i usuń pianę. Dodaj przyprawy i gotuj przez pół godziny na średnim ogniu.
Pokrój buraki w paski, Dodaj do kaczki i jeszcze zmniejsz ogień.
Gdy buraki się rozjaśnią, dodaj ziemniaki.
Podczas gotowania podsmaż cebulę z marchewką do miękkości. Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
Wyślij smażoną, posiekaną kapustę i paprykę na patelnię.
Gotuj wszystko razem przez około pół godziny i dopraw na koniec.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy