Niesamowicie pyszna sałatka za każdym razem zaskakuje swoją wszechstronnością. Składniki są oryginalnie połączone ze sobą. Danie można przygotować o każdej porze roku, ale dla mnie mandarynki bardziej kojarzą się ze świętami Nowego Roku.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 100 g
- rukola - 50 g
- rzodkiewka - 150 g
- mandarynki - 2 kawałki
- Zieleń - kilka gałązek
- Olej roślinny (bez zapachu) – 30 ml
- sok z cytryny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Obierz mandarynki, zawiń je i pokrój w plasterki.
Pokrój rzodkiewki i zioła. Rozerwij rukolę rękami.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól, mielony pieprz i olej zmieszany z sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy