 
Dania z czerwonej ryby powinny być w diecie tak często, jak to możliwe. Są nie tylko smaczne, ale także zaskakująco zdrowe. Szybsze i najłatwiejsze jest przygotowanie sałatki z ryb. Dzisiaj podzielę się z wami popularnym przepisem na kuchnię śródziemnomorską.
Składniki
 do sałatki:
 - czerwona ryba (lekko solony) – 100 g
- sałata - 150 g
- oliwki (bez pestek) – 50 g
- oliwki (bez pestek) – 50 g
- orzechy włoskie (smażone) – pół szklanki
- ser (solidny) – 50 g
- sól - do smaku
 do tankowania:
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Pokrój twardy ser na małe kostki.
W małym pojemniku połącz miód, sok z cytryny, olej i oregano.
Wymieszaj liście sałaty, ryby, orzechy, ser, oliwki i oliwki.
Dodaj sól, delikatnie wymieszaj i polej sałatkę przygotowanym dressingiem.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy
