
Problemem wielu warstwowych sałatek z wątróbką dorsza jest zbyt wyblakły wygląd, co nie zawsze jest dobre na świątecznym stole. Ten przepis z jasną gotowaną marchewką i świeżymi ogórkami na pewno nie cierpi z powodu takich kłopotów.
Składniki
- wątroba dorsza - 300 g
- marchew - 3 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- jaja kurze - 3 kawałki
- ziemniaki - 2-3 kawałki
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- majonez - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki i marchewkę, pokrój w kostkę.
Osobno ugotuj jajka, obierz i posiekaj.
Drobno posiekaj cebulę i rozgnieć wątrobę dorsza widelcem.
Ułóż warstwę ziemniaków i posmaruj majonezem. Na wierzchu-dorsz, zielona cebula, ogórki i znowu majonez.
Potem marchewki, trochę majonezu i posiekane jajka. Udekoruj sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy