
Na pierwszy rzut oka bardzo prosta sałatka z tuńczykiem i zieloną fasolką ma bardzo oryginalny smak. Dodaję do niego różne zboża w nastroju. Najlepiej nadaje się tutaj ryż lub bulgur ugotowany do stanu al dente.
Składniki
- bulgur (lub ryż) – 60 g
- fasolka szparagowa - 100 g
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- mięta - 2 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- czosnek - 1 ząbek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj bulgur lub ryż i pozwól mu trochę ostygnąć.
Zetrzyj tuńczyka widelcem tak drobno, jak to możliwe, dopraw i dodaj zmiażdżony czosnek. Jeśli tuńczyk jest we własnym soku-dodaj trochę majonezu lub oleju.
Fasolkę szparagową pokrój losowo i gotuj przez 4-5 minut, aż będzie miękka.
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i udekoruj sałatkę listkami mięty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy