Przed podjęciem tej sałatki ugotuj język z wyprzedzeniem, ponieważ zajmuje to dużo czasu. W zależności od rozmiaru może to potrwać do kilku godzin. Ale nie warto go strawić, ponieważ okaże się zbyt twardy.
Składniki
- język wołowy (gotowany) – 300 g
- koreańska marchewka - 200 g
- ogórki - 300 g
- papryka - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Sezam - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki na duże kostki, włóż do torby i ubij trochę wałkiem do ciasta. A dopiero potem pokrój na mniejsze.
Pokrój paprykę w paski, a ugotowany język w cienkie plasterki.
Dodaj koreańską marchewkę, Wrzuć sałatkę i dopraw do smaku.
Dopraw oliwą z oliwek i posyp sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy