Potrawy z językiem są zawsze zaliczane do przysmaków. I to jest całkowicie zasłużone, ich smak jest naprawdę wyrafinowany i oryginalny. Radzę ugotować Oliviera z językiem wołowym. Nie ma w tym nic skomplikowanego, ale wynik cię zadowoli.
Składniki
- język wołowy (gotowane) – 400 g
- ziemniaki (gotowane) – 300 g
- marchew (gotowane) – 2 kawałki
- jaja kurze (gotowane) – 4 kawałki
- ogórki (słone) – 300 g
- cebula - 1 rzecz
- majonez - 250 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Język wołowy, ziemniaki, marchew, ogórki, jajka i cebulę pokroić w drobną kostkę. Staraj się, aby kawałki były mniej więcej tego samego rozmiaru.
W głębokiej misce połącz marchewki, język, jajka, ziemniaki, cebulę i pikle.
Dodaj sól, zmielony czarny pieprz i majonez. Delikatnie wymieszaj sałatkę łyżką.
Zjeżdżalnią połóż Oliviera na ładnym talerzu i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy