sałatki 22.01.2022

surówka z białej kapusty, czerwonej fasoli, kukurydzy i papryki

15 min
5 porcji
Sałatka z kapusty, czerwonej fasoli, kukurydzy i papryki
FomaA, stock.adobe.com
0

Wydaje mi się, że fasolę można mieszać z prawie każdym składnikiem. Jakie kombinacje nie próbowałem, zawsze okazuje się niesamowicie smaczne. Dzisiaj dzielę się z wami jednym z moich ostatnich znalezisk — prostym i satysfakcjonującym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę w cienkie paski.

Dodaj sól i lekko rozgnieć rękami

Umyj fasolę i kukurydzę pod bieżącą wodą.

Paprykę obrać i posiekać.

Połącz kapustę, fasolę, kukurydzę i paprykę.

Dodaj zmielony pieprz, śmietanę, majonez i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy