Świetny przepis, gdy musisz szybko przygotować lekką sałatkę. Zwykle zajmuje to nie więcej niż 10 minut. Radzę posiekać zbyt długą kapustę morską. Wygodniej jest to zrobić nożyczkami kuchennymi, ale możesz po prostu przeciąć nożem.
Składniki
- kapusta morska - 250 g
- kukurydza (puszka) – Polbank
- marchew - 1 rzecz
- Olej roślinny (bez zapachu) – 2 art.
- ocet winny - 2 łyżeczka
- Skórka z cytryny - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.
Wrzuć kukurydzę do durszlaka i opłucz pod bieżącą wodą.
Połącz kukurydzę, kapustę morską i marchewkę.
Dodaj skórkę z cytryny, sól i pieprz.
Wlej ocet winny, olej i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy