sałatki 22.01.2022

Sałatka z koreańskiej marchewki i dwóch rodzajów kapusty

10 min
4 porcje
Sałatka z koreańskiej marchewki i dwóch rodzajów kapusty
Julia Kochenkowa, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz koreańskie sałatki, wypróbuj ten przepis. Pomaga mi, gdy muszę przygotować lekką i apetyczną przekąskę na stole. Aby czerwona kapusta nie malowała pozostałych składników, wymieszaj ją osobno z olejem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój oba rodzaje kapusty na małe kawałki.

Osobno wymieszaj czerwoną kapustę z połową oleju roślinnego.

Dodaj koreańską marchewkę, białą kapustę i czosnek przepuszczony przez prasę.

Sól, wlej sos sojowy, ocet balsamiczny i pozostały olej. Wymieszaj i włóż sałatkę do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy