Jeśli lubisz koreańskie sałatki, wypróbuj ten przepis. Pomaga mi, gdy muszę przygotować lekką i apetyczną przekąskę na stole. Aby czerwona kapusta nie malowała pozostałych składników, wymieszaj ją osobno z olejem.
Składniki
- czerwona kapusta - 150 g
- kapusta (Biała) – 200 g
- koreańska marchewka - 250 g
- czosnek - 2 ząbki
- sos sojowy - 2 art.
- ocet balsamiczny - 1 art.
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój oba rodzaje kapusty na małe kawałki.
Osobno wymieszaj czerwoną kapustę z połową oleju roślinnego.
Dodaj koreańską marchewkę, białą kapustę i czosnek przepuszczony przez prasę.
Sól, wlej sos sojowy, ocet balsamiczny i pozostały olej. Wymieszaj i włóż sałatkę do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy