Koreańska tarka z łatwością zamienia nawet zwykłe sałatki warzywne w dzieło sztuki kulinarnej. Dziś proponuję zrobić z nim makaron ogórkowy do tego pysznego codziennego przepisu z konserwami rybnymi.
Składniki
- konserwy rybne - 2 banki
- ogórki - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- jaja kurze - 2 kawałki
- pietruszka (lub kolendra) – 0.5 pęczek
- papryka - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ogórki na koreańskiej tarce i cienko pokrój cebulę.
Pokrój paprykę w paski i ćwiartki wiśni.
Ugotuj jajka i również pokrój.
Rozgnieć rybę widelcem, dodaj zioła i polej sałatkę oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy