Kiedy chcesz więcej warzyw i mięsa – ten przepis będzie bardzo przydatny. Taka piękna zielona sałatka spodoba się całej rodzinie. Jest wystarczająco prosty na każdy dzień i wystarczająco efektowny na świąteczny stół.
Składniki
- wołowina - 300 g
- pomidory - 2 kawałki
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- Sezam - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ogórki - 2 kawałki
- papryka - 2 kawałki
- Sałatka mix - 150 g
- ocet balsamiczny - 2 art.
- musztarda Dijon - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usmaż wołowinę w jednym kawałku i cienko pokrój.
Pokrój ogórki za pomocą obieraczki do warzyw i posiekaj paprykę w cienkie paski.
Pokrój pomidory w kliny i lekko podsmaż każdy. Posyp włoskimi ziołami.
Ułóż wszystkie składniki na talerzach, posyp sezamem i polej oliwą z oliwek balsamicznych.
Dodaj trochę musztardy Dijon.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy