Ten przepis będzie wymagał bardzo dojrzałego awokado. Możesz to ustalić, naciskając palec na owoc. Powinien łatwo się wcisnąć i szybko przywrócić kształt. Możesz go zmielić w blenderze lub po prostu rozgnieść widelcem.
Składniki
- filet z kurczaka (gotowane) – 300 g
- awokado (Dojrzałe) – 2 kawałki
- ser topiony - 2 kawałki
- orzechy włoskie - 100 g
- śliwka (bez pestek) – 60 g
- majonez - 60 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Suszone śliwki opłucz wrzącą wodą i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.
Osusz orzechy włoskie na patelni i posiekaj w blenderze.
Awokado obierz, pestki i rozgnieć widelcem.
Pokrój filet z kurczaka na małe kawałki.
Zetrzyj ser topiony.
Ułóż filety z kurczaka, sól, pieprz i posmaruj majonezem.
Dalej jest warstwa roztopionego sera, ponownie dodaj zmielony pieprz, sól i majonez.
Wymieszaj awokado ze śliwkami i ułóż w następnej warstwie.
Posyp grubo orzechami na wierzchu. Włóż sałatkę do lodówki na 1 godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy