Obfita sałatka w stylu azjatyckim. Przygotuj go wcześniej, aby składniki miały czas na dokładne namoczenie sosu. Ogólnie rzecz biorąc, nie powinno być żadnych trudności w procesie, zwłaszcza że wszystkie działania są szczegółowo opisane w przepisie.
Składniki
- Funchoza - 250 g
- mielona wieprzowina - 150 g
- pomidory - 200 g
- Zieleń (Dowolna) – 20 g
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- Olej roślinny - 30 ml
- olej sezamowy - 2 art.
- ocet ryżowy - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
- mielony imbir - 0,5 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - do smaku
- woda (filtrowane) – 2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż mięso mielone do miękkości.
Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.
Wrzuć makaron do durszlaka i spłucz.
Pokrój pomidory, zioła i obraną cebulę.
Połącz funchozę, zioła, mieloną wieprzowinę, cebulę i pomidory.
Osobno wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy, ocet, mielony imbir, cukier i sól.
Wlać przygotowany sos do sałatki, wycisnąć czosnek przez prasę, wymieszać i odstawić na pół godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy