sałatki 22.01.2022

tajska sałatka z funchozy, mielonej wieprzowiny i warzyw

25 min
4 porcje
Tajska sałatka z funchozy, mielonej wieprzowiny i warzyw
Ton Kung, stock.adobe.com
0

Obfita sałatka w stylu azjatyckim. Przygotuj go wcześniej, aby składniki miały czas na dokładne namoczenie sosu. Ogólnie rzecz biorąc, nie powinno być żadnych trudności w procesie, zwłaszcza że wszystkie działania są szczegółowo opisane w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż mięso mielone do miękkości.

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka i spłucz.

Pokrój pomidory, zioła i obraną cebulę.

Połącz funchozę, zioła, mieloną wieprzowinę, cebulę i pomidory.

Osobno wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy, ocet, mielony imbir, cukier i sól.

Wlać przygotowany sos do sałatki, wycisnąć czosnek przez prasę, wymieszać i odstawić na pół godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy