Kolejny świetny przepis dla koneserów pikantnej kuchni. Należy go wcześniej przygotować, aby danie miało czas na zaparzenie w lodówce. Fasolkę szparagową można lekko zrumienić na patelni lub po prostu ugotować, tak jak ja.
Składniki
- koreańska marchewka - 300 g
- ogórki - 300 g
- fasolka szparagowa - 150 g
- czosnek - 2 ząbki
- Sezam - 1 art.
- ocet jabłkowy - 1 art.
- sos sojowy - 2 art.
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- cukier - 0,5 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój zieloną fasolkę i gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie.
Wrzuć do durszlaka i pozostaw cały płyn do szkła.
Pokrój ogórki na małe kostki.
Wymieszaj ogórki, czosnek, sos sojowy, ocet, cukier, sól i zmielony pieprz. Przykryj i odstaw na 20 minut.
Dodaj zieloną fasolkę, koreańską marchewkę, sezam i olej. Jeszcze raz delikatnie wymieszaj sałatkę i wstaw do lodówki na kilka godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy