Ta sałatka wymaga małych ośmiornic, które są również nazywane baby. Można je znaleźć osobno lub wybrać koktajl morski z nimi w kompozycji. Ale radzę dodawać małże bezpośrednio do zlewów, więc powiem Ci, jak je ugotować.
Składniki
- małże (w muszlach) – 400 g
- Ośmiornica (baby) – 250 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Mieszanka sałatek - 160 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- olej sezamowy - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę i gotuj w niej małże przez 5 minut. Pozbądź się muszli, które się nie otworzyły.
Szybko podsmaż ośmiornice ze wszystkich stron na dużym ogniu na oliwie z oliwek.
Drobno posiekaj cebulę i połóż wszystko na mieszance sałatkowej, posyp przyprawami.
Skrop sałatkę olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy