
Bardzo niezwykły i oryginalny przepis na sałatkę z paluszkami krabowymi, gdy chcesz czegoś pikantnego. Boczniaki lub inne grzyby działają zamiast shiitake, a czasami dodaję bakłażana. Nie możesz brać przypraw – wystarczą w koreańskiej marchwi.
Składniki
- paluszki krabowe - 200 g
- koreańska marchewka - 150 g
- Shiitake - 200 g
- cebula fioletowa - 60 g
- koperek - 30 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- olej sezamowy - 1 łyżeczka
- sos sojowy - 1 CZ. l.
- czosnek - 1 ząbek
- ostra czerwona papryka - 0.5 strąk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paluszki krabowe, fioletową cebulę i grzyby shiitake w paski.
Podsmaż grzyby na łyżce oliwy z oliwek do miękkości.
Wymieszaj pozostałą oliwę z oliwek z sezamem, dodaj sos sojowy, zmiażdżony czosnek, posiekaną paprykę i posiekane zioła.
Połącz wszystkie składniki sałatki z dressingiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy